Lieve mensen

Het zou ons meer voldoening schenken indien we, zoals gebruikelijk in deze periode, vanuit Nepal ons verslag zouden kunnen schrijven.

Met alle zorgen, realisaties, vreugdevolle gebeurtenissen, zegeningen  en soms ook frustraties die daar aan gepaard gaan.

Maar dat was in een vorig tijdperk. We zullen moeten leren om door te gaan, positief te blijven maar ook om dingen los te laten, over te dragen in alle vertrouwen en uiteraard blijvend te ondersteunen . Maar dat we de mensen daar missen, dat lijdt geen twijfel. 

En, we gaan door want zoals overal: we houden afstand maar we laten elkaar niet los. In tegendeel, wie in ons hart zit zal er nog niet gauw weer uit verdwijnen.

De lezing met Marc Colpaert waar we zo naar uitkeken wordt uitgesteld naar betere tijden

Dus, geen fysieke activiteiten meer maar dat belet ons niet om onze creativiteit aan te scherpen en nieuwe acties te voeren.

Waar zijn we NU mee bezig in Nepal:

– Wifi installeren in het huis en computers aankopen, want dat zorgt voor verbinding. De school daar is gesloten maar op geen enkele manier wordt er inspanning geleverd om online te ondersteunen ( in de steden bij privéscholen gebeurt dat wel soms). Jongeren hangen doelloos rond. Misschien kunnen we ze ook omarmen in ons Tsamkhang Home door ze toegang te verlenen tot de computers…… 

– het klaslokaaltje afwerken want door de lockdown was er geen bereik voor aanschaf van materialen

– Kippen kopen en een kippenhok maken

– groenten kweken en nadenken om dat zo ecologisch mogelijk te doen

– naaiwerk 

– afwerken van opvang van regenwater, en reparatie ven de keermuur ( met geld van de Provincie Oost Vlaanderen)

– en uiteraard last but not least blijvend investeren in een warme thuis en zorgvuldige educatie

Hebben we daar de nodige middelen voor nodig? UITERAARD

Wat doen we daarvoor: 

We maakten en maken ( dank aan wie die daar aan meehelpt of graag wil meehelpen- laat maar weten) 

Oogkussentjes, troost voor onze ogen.

Na een dag voor de computer zonder collega’s te zien of gans de dag moeten werken met een mondmasker verdienen onze ogen ook aandacht.Door ons gemaakt en gevuld met liefde, lijnzaad, lavendel en ogentroost. Er zijn geen marktjes om ze te verkopen maar je kan ze bestellen door te antwoorden op deze mail. Ze kosten met een aangepast zakje 20 euro. Als je er eentje of meerdere wilt kan je storten en afhalen in HOGEKOUTERSTRAAT 81 MARIAKERKE- De wereldwinkel OXFAM Wondelgem – GOEDLEVENSTRAAT 72 OOSTAKKER.

Opsturen kan ook, dan komt er 5 euro bij.

Nieuwe sjaals en armbandjes met natuursteentjes: Lapis lazuli, tijgeroog, onyx enz…., klankschalen, wierook zijn onderweg.

Nieuwe stoffen, nieuwe kleuren…. Benieuwd? Kijk dan uit naar een volgende mail hierover