Ondanks Covid 19 en de grote zorgen in onze eigen families, de zorg, de kunsten, de economie, de horeca.......... 
En ik kan nog wel verder gaan, is het onmogelijk om onze ogen te sluiten voor het nog veel grotere leed in heel veel landen.

Wij denken nu uiteraard aan de kinderen in Rasuwa/Nepal.
In Nepal is er weer een Lock down. De kinderen kunnen nog steeds niet naar school. Geplande en noodzakelijke acties o.a. dakgoten, herstel keermuur werden uitgesteld omdat niemand mag komen werken, laat staan zich ervoor verplaatsen. Het regent er al maanden onophoudelijk dag in dag uit.
Momenteel leven er 10 kinderen in het Tsamkhang Children’s home ( eentje is terug naar familie, wat we zeker aanmoedigen). We willen dat educatie doorgaat ondanks corona. Daar hebben de kinderen recht op. We hebben 2 heel bekwame leerkrachten die in het huis werken.

En het zou mooi zijn om de kinderen van het dorp ook de kans te geven om les te volgen bij hen. Door de lockdown hebben de kinderen daar helemaal geen les meer sinds half maart. We kunnen daarvoor een kleine bijdrage vragen, op die manier evolueert ons project ook naar zelfredzaamheid.

Zij blijven hoopvol en wij geven niet op!
We zullen doorgaan
Als niemand meer verwacht
Dat we weer doorgaan
In een sprakeloze nacht
We zullen doorgaan
We zullen doorgaan
Tot we samen zijn

Daarom blijven wij actief om dit alles te ondersteunen. We willen ook dat onze leerkrachten zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarnaast willen we ook voor een solide, veilige infrastructuur zorgen , voor een liefdevolle thuis.

Hou alvast een plekje vrij in jullie agenda !!!!!!

10 oktober: Paella festival in De serre Zwerfgoed (Zuidbroek Mariakerke) vanaf 18.00u
Wij mogen daar minstens 50 mensen op een veilige manier ontvangen. Afhaal kan ook . Belangrijk om op tijd te reserveren. Bericht met details volgt nog!!!

Laatste WE november, datum volgt nog : voordracht door Marc Colpaert: een ontmoeting tussen Hafez en Goethe, heel boeiend , bij ONE Brugsevaart 60 Mariakerke ( juiste datum volgt nog )
Ook hier tijdig een plaatsje reserveren !

Voor beide acties volgt nog een aparte uitnodiging

page1image59335296

Let op: Door corona zijn de plaatsen
beperkt, we houden het graag veilig

Ondertussen blijven we oproepen om:
– Meter/peter te worden ( stuur een mailtje voor de praktische kant

of kijk op onze website). Heel interessant: dit jaar krijg je 60%

fiscaal voordeel, bij meter/peterschap, en ook bij een eenmalige gift vanaf 40 euro. Dus wie 10 euro per maand stort via LZG betaalt 4 euro. Wie 40 euro stort betaalt 16 euro.

– Om zelf een actie te ondernemen om ons project te steunen. In een school, een organisatie, een werkplek…….wij komen graag ter plaatse om het project voor te stellen

– Vrijwilliger te worden, -om mee te gaan naar Nepal(bv studenten),- ons praktisch te ondersteunen bij activiteiten enz…..

page2image59659904

Marianne

Een warme namaste voor VZW Rasuwa Chris, Lotte, Kijk ook op fb en website www.vzwrasuwa.be

page2image59660096

          Indien je onze nieuwsbrieven niet meer wenst te ontvangen, laat het gerust
weten dan schrappen we jullie uit onze lijst

page2image57304416 page2image57302752 page2image57302960 page2image57304624