Omdat iedereen in deze heel bijzondere tijd wel heel veel eigen zorgen had en heeft, hebben we een tijdje gewacht voor een volgende nieuwsbrief. Maar nu laten we toch iets van ons horen.
We hadden, en hebben nog steeds grote, duurzame plannen met ons Tsamkhang children’s home.

Eind februari vertrokken twee studenten van Hogeschool Odisee: Nisa en Joachim op stage naar Nepal met de bedoeling om zeker een maand in ons Tsamkhang Home in Goljung te komen werken. Helaas heeft Corona roet in het eten gegooid want al van bij week 1 waar ze stage zouden lopen in het Boeddhistisch klooster en in de Montessorischool in Bhaktapur, waren heel veel scholen daar al gesloten. Er werd dan ijverig voorbereid aan een heel speciaal project samen met EDULIFT ( een Nepalese non profit organisatie= rethinking education www.eduliftacademy.org ) om samen uit te werken in Goljung. Beide studenten zijn door de lockdown daar vroeger teruggekomen en hun mooie project is in de koelkast beland….maar zeker om in de toekomst te realiseren .
Ook mijn geplande reis naar Goljung , normaal op 23 maart kon niet doorgaan, zodat bepaalde plannen ook niet konden uitgevoerd worden. Op dat moment waren de vluchten al officieel gecanceld.          Elke en Jos, die met de fiets onderweg waren stonden voor een gesloten grens.
Er kan heel veel verteld worden, over hoe ook daar het leven door de lockdown helemaal overhoop ging. Over de armoede die alweer zoveel groter wordt en die na de lockdown veel zichtbaarder zal worden. Maar ook over de kwaliteit van de lucht in Kathmandu. Mensen in armoede overleven er alleen door liefdadigheid. En gelukkig dragen mensen ook daar zorg voor elkaar want van de overheid zal ’t niet komen
Volgens de laatste berichten zijn er vandaag 13/05/2020 220 besmettingen en geen doden.

Ondertussen proberen  manieren te bedenken om verder fondsen kunnen werven.
Als we geen mensen kunnen samen brengen om ons project toe te lichten en te motiveren waarom we ’t geld nodig hebben en hoe we ’t aanwenden ….. dan wordt het wel heel moeilijk. Onze jaarlijkse familiedag zal niet door kunnen gaan. Onze infodag voor meter- en peterschap zal ook moeten opschuiven naar latere momenten. Onze verkoop van Nepalese producten, het spreken op scholen………………………..
Want het geld dat we inzamelen door onze activiteiten en meter- en peterschap is er nodig voor de opvang van de kinderen, de educatie, school, het personeel, voeding, kleding, enz….

We willen toch enkele van de Nepalese producten en eigen ontwerpen die we nog in voorraad hebben te koop aanbieden
Mooie bedrukt, handgeschept zijdepapier: 5 euro per vel
Armbandjes met kralen in natuursteen: tijgeroog, Lapis lazuli, ( ook in de Oxfam ww Wondelgem)
Nepalese warme sjaals en dekentjes.
Katoenen, zeefbedrukte tasjes door Karolien Boucquaert Onze zelfontworpen wenskaartjes ( ook in de Oxfam wereldwinkel Wondelgem)
Je kan ze bestellen via facebook, website, email.

Een warme oproep naar iedereen die ons project genegen is en mooie kaarten kan ontwerpen, zend jouw ontwerp door via mail of Messenger of WhatsApp, een team van deskundigen selecteert er een aantal die wij dan laten drukken en verkopen!!!
Voor meer details en foto’s zie op de pagina:
hoe kunnen jullie ons helpen.

En uiteraard nog een heel warme oproep voor meter-peterschap.
Giften aan ons project waarvoor de schenker een fiscaal attest wil, worden gestort op de LzG-IBAN rekening BE48 5230 8027 2427 met de vermelding: “Gift aan LzG / vzw Rasuwa”. Alleen dat vermelden, niks anders .
Wil je geen fiscaal attest dan kan je storten op het rekeningnummer van vzwRasuwa:BE097315112713
Ook hiervoor kunnen jullie op onze pagina: Hoe kunnen jullie ons helpen meer info vinden

Ondertussen hebben we een heel mooie brief gekregen van De provincie Oost Vlaanderen dat onze subsidie-aanvraag werd goedgekeurd en dat we met dat bedrag van 7000 euro de keermuur aan het huis kunnen herstellen en regenwateropvang kunnen voorzien. We kunnen ook in de toekomst op de steun van provincie rekenen om lesbrieven te maken voor scholen in Vlaanderen die ons willen steunen. Dit geld mogen we niet voor iets anders gebruiken.
De motivatie in de brief :
“Het is een mooi, origineel project dat vertrekt vanuit een duurzame insteek ( plastiekvrij) en verschillende actoren betrekt. Jullie organisatie heeft eveneens een sterke werking in Oost- Vlaanderen, onder andere naar heel wat scholen. Neem gerust contact met ons op voor de ontwikkeling van lesbrieven.

Dit past bij ons:
We zullen doorgaan
Met de wankelende zekerheid
Om door te gaan
In een mateloze tijd
We zullen doorgaan
We zullen doorgaan
Tot we samen zijn